Οι καλύτερες θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών

τι είναι ο μύκητας των νυχιών

Η ονυχομυκητίαση είναι μια από τις πιο κοινές μολυσματικές ασθένειες παγκοσμίως. Κάθε δεύτερο άτομο είναι φορέας αυτής της ασθένειας. Η μόλυνση προκαλείται από επιβλαβή βακτήρια που είναι γνωστά στην ιατρική ως επιδερμόφυτα. Η ονυχομυκητίαση επηρεάζει εξίσου όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι παθογόνοι μύκητες μπορούν να ζήσουν σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, επομένως ένα άτομο πρέπει να ακολουθεί τα πρότυπα ασφαλείας. Μια φαινομενικά αβλαβής μόλυνση μπορεί να είναι σύμπτωμα πιο σοβαρών παθολογιών. Για να βρείτε γρήγορα τη σωστή θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

Σπουδαίος!

Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για αυτοδιάγνωση ή αυτοθεραπεία. Με πόνο ή άλλη έξαρση της νόσου, μόνο ο θεράπων ιατρός πρέπει να συνταγογραφήσει διαγνωστικές εξετάσεις. Για διάγνωση και σωστή θεραπεία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.

συμπτώματα της νόσου

Οι παθογόνοι μύκητες θεωρούνται ένα από τα πιο επίμονα βακτήρια. Για να πεθάνουν οι μικροοργανισμοί στο πέλμα, τα παπούτσια πρέπει να διατηρούνται σε διάλυμα φορμαλίνης 1% για 20 λεπτά. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ δύσκολο να θεραπευθεί η ονυχομυκητίαση στο νύχι. Ο ασθενής πρέπει να ακολουθεί αυστηρά όλες τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Τα κύρια σημάδια ενός μύκητα είναι:

 • αλλαγή στην πλάκα των νυχιών.
 • κιτρίνισμα του νυχιού?
 • η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.
 • σοβαρή φαγούρα?
 • καταστροφή του σχήματος του νυχιού.

Οι ασθενείς πρέπει να βρουν το καλύτερο φάρμακο για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών το συντομότερο δυνατό. Μετά από όλα, χωρίς την κατάλληλη θεραπεία, η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Σε αυτή την περίπτωση, ο ασθενής εμφανίζει οξύ πόνο στο νύχι και έντονη ερυθρότητα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το στάδιο της νόσου. Οι γιατροί τα χωρίζουν σε τέσσερις φάσεις:

 • αρχική (αποχρωματισμός, κνησμός).
 • η περίοδος της υπερκεράτωσης (το νύχι γίνεται χαλαρό και παχύ).
 • το στάδιο της διείσδυσης κάτω από την πλάκα των νυχιών (σοβαρή φλεγμονή της επιδερμίδας).
 • παραμελημένη μορφή (το νύχι ατροφεί και καταρρέει).

Οι γιατροί είναι σίγουροι ότι η καλύτερη θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών είναι η προσοχή και η προσοχή. Στις πρώτες εκδηλώσεις μυκητίασης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν ειδικό. Μια προχωρημένη μορφή της νόσου μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή στο χειρουργικό τραπέζι.

Οι λόγοι

Υπάρχουν πολλές πηγές μυκητιασικών λοιμώξεων. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέρος όπου ένα άτομο είναι ξυπόλητο. Η ονυχομυκητίαση είναι μια ύπουλη ασθένεια. Η μόλυνση μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μετά τη μόλυνση. Τις περισσότερες φορές, τα άτομα με αδύναμη ανοσία είναι ευαίσθητα στη νόσο. Ωστόσο, ο μύκητας εμφανίζεται μόνο υπό ορισμένες συνθήκες:

Αιτίες του μύκητα των νυχιών
 • κατώτερα παπούτσια?
 • τραυματισμός στα νύχια ή στα πόδια.
 • μη συμμόρφωση με την προσωπική υγιεινή ·
 • διάφορες δερματικές παθήσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ονυχομυκητίαση προσβάλλεται μόνο σε πισίνες, σάουνες, παραλίες και σπα, αν και αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Ο μύκητας προτιμά ένα υγρό περιβάλλον, αλλά εάν το δέρμα ενός ατόμου είναι στον ατμό, η μόλυνση διαχωρίζεται εύκολα από την πληγείσα περιοχή. Εκεί βρίσκεται ο κίνδυνος. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί πέφτουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, περιμένοντας τον επόμενο φορέα τους, ώστε να μπορείτε να μολυνθείτε από:

 • παντούφλες;
 • κάλτσες;
 • δάπεδο (ειδικά πλακάκια στο μπάνιο).
 • Αμμος;
 • ξαπλώστρες.

Όσο πιο αδύναμη είναι η ανοσία του ασθενούς, τόσο πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει για αυτόν μια μυκητιασική λοίμωξη. Για να προστατευτείτε, πρέπει να γνωρίζετε το πρώτο και κύριο φάρμακο για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών - την προσωπική υγιεινή. Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο τις πρώτες ημέρες μετά τη μόλυνση.

Ποιος γιατρός συνταγογραφεί μια θεραπεία για μύκητες στα πόδια;

Η ονυχομυκητίαση μπορεί να προκαλέσει σε ένα άτομο σοβαρή ενόχληση και πολλά προβλήματα. Ακόμη και μετά από επιτυχή θεραπεία, υπάρχει πιθανότητα υποτροπής. Η παραμελημένη μορφή του μύκητα απαιτεί μια μακρά και επίπονη θεραπεία. Η πορεία της θεραπείας περιλαμβάνει πολλά φάρμακα και διαδικασίες για την αποκατάσταση του νυχιού. Ο ασθενής χρειάζεται να κλείσει ραντεβού με: ποδίατρο, κοσμητολόγο, θεραπευτή. Μόνο σύνθετη θεραπεία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το πρόβλημα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο ασθενής να μην αναβάλλει την επίσκεψη στον ειδικό, αφού η νόσος πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα. Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν: με ποιον γιατρό πρέπει να επικοινωνήσω πρώτα και πώς να επιλέξω την καλύτερη θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών; Ο δερματολόγος ειδικεύεται στις δερματικές παθήσεις, ενώ ο μυκητολόγος ασχολείται αποκλειστικά με τις μυκητιάσεις. Στην πραγματικότητα, ο ασθενής χρειάζεται και τους δύο γιατρούς, οπότε η επιλογή μεταξύ τους δεν έχει σημασία. Οι ειδικοί που αναφέρονται στη λίστα γνωρίζουν πώς να θεραπεύσουν μια μυκητιασική λοίμωξη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Στο ραντεβού, οι γιατροί θα κάνουν τα εξής:

θεραπεία μύκητα νυχιών
 1. ακούστε τα παράπονα του ασθενούς.
 2. μελετήστε το ιατρικό αρχείο του ασθενούς.
 3. πραγματοποιήστε οπτική επιθεώρηση.
 4. Εξέταση του νυχιού με λάμπα Woods.

Πριν επιλέξετε το σωστό φάρμακο για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών, καθένας από τους αναφερόμενους ειδικούς θα συνταγογραφήσει εξετάσεις. Αρχικά, ο ασθενής θα ξύσει μια ονυχομυκητίαση. Στη συνέχεια, ο ασθενής διαγιγνώσκεται και δημιουργείται ένα σχέδιο θεραπείας.

Αποτελεσματικά φάρμακα κατά του μύκητα των νυχιών

Η θεραπεία της νόσου εξαρτάται άμεσα από τον τύπο της μυκητίασης και την έκτασή της. Μόνο μετά από σαφή προσδιορισμό του σταδίου της νόσου ο γιατρός θα συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία. Παρά τα πολλά διαφορετικά φάρμακα, ο μύκητας είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αυτοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία σας. Συνήθως, οι ασθενείς συνταγογραφούνται τοπικά φάρμακα:

 • Χρίω;
 • τζελ?
 • λάκες?
 • σπρέι?
 • Κρέμα.

Οι αναφερόμενοι εξωτερικοί παράγοντες φτάνουν τη μέγιστη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας στην πληγείσα περιοχή. Αυτό το φάρμακο για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, καθιστώντας ευκολότερη τη θεραπεία για άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργική αντίδραση. Υπάρχει και συστηματική θεραπεία. Συνταγογραφείται εάν ο ασθενής:

 • Η μυκητίαση επηρέασε ολόκληρη την περιοχή του νυχιού.
 • προχωρημένο στάδιο του μύκητα.
 • η ταλαιπωρία έπιασε πολλά δάχτυλα.
 • σακχαρώδης διαβήτης;
 • ώριμη ηλικία.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η συστηματική θεραπεία του μύκητα αντενδείκνυται αυστηρά για έγκυες γυναίκες και άτομα με ηπατικές παθήσεις, καθώς και για θηλασμό. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται τοπική μέθοδος θεραπείας. Η συμβατική ιατρική περιέχει επίσης ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τους μύκητες των νυχιών των ποδιών. Διάφορες συνταγές μπορούν να επιταχύνουν με ασφάλεια τη διαδικασία επούλωσης.

Πότε δεν πρέπει να καθυστερήσετε την επίσκεψη στο γιατρό;

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ασθένειας, ο ασθενής πρέπει πάντα να συμβουλεύεται γιατρό. Ειδικά αν πρόκειται για μεταδοτική μυκητιασική λοίμωξη. Η ασθένεια συχνά υποτιμάται και η ονυχομυκητίαση μπορεί να προκαλέσει βλάβη οπουδήποτε στο σώμα. Η καθυστέρηση μιας επίσκεψης σε έναν ειδικό μπορεί να προκαλέσει τέτοιες επιπλοκές:

 • αλλεργική ευαισθησία στον μύκητα.
 • επιδείνωση χρόνιων ασθενειών ·
 • Διείσδυση της μόλυνσης στα εσωτερικά όργανα.

Για να βρείτε μια αποτελεσματική θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών το συντομότερο δυνατό, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ειδικό. Είναι σημαντικό να μην κάνετε αυτοδιάγνωση καθώς υπάρχουν διάφοροι τύποι ονυχομυκητίασης:

 • δερματόφυτο (λευκές-κίτρινες ρίγες στις άκρες των νυχιών).
 • Μαγιά (η πλάκα των νυχιών γίνεται κίτρινη).
 • μουχλιασμένη (χρόνια μορφή της νόσου).

Με την αυτοθεραπεία, οι ασθενείς συχνά παραλείπουν την ενότητα "Αντενδείξεις", η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Επομένως, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, ο οποίος μπορεί εύκολα να επιλέξει υψηλής ποιότητας και φθηνά φάρμακα για τον μύκητα των νυχιών. Οι επιπλοκές της νόσου μπορεί να προκαλέσουν διάφορα επώδυνα εξανθήματα και αλλεργική δερματίτιδα, και προκαλούν ακόμη και βρογχικό άσθμα.

Οι καλύτερες θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών

Κατά τη θεραπεία των μυκητιάσεων, ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια έγκαιρα. Οι δερματολόγοι διαπιστώνουν ότι τα παραμελημένα πόδια και τα νύχια των ποδιών διπλασιάζουν την πιθανότητα μυκητιασικής λοίμωξης. Το ξηρό, ποδοπατημένο δέρμα στα πόδια σας είναι το ιδανικό σκαλοπάτι για την ανάπτυξη μόλυνσης. Σε αντίθεση με τους ενήλικες, τα παιδιά σπάνια προσβάλλονται από μυκητιάσεις, καθώς είναι δύσκολο για τα παθογόνα να «κρατηθούν» στο λεπτό, λείο δέρμα. Σε σοβαρά στάδια της νόσου, ισχύουν τα εξής:

 • χειρουργική επέμβαση;
 • θεραπεία λέιζερ?
 • αντιμυκητιακά.

Μια αποτελεσματική θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών είναι η θεραπεία με λέιζερ. Η μέθοδος λειτουργεί λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της δέσμης που καλύπτει την πληγείσα περιοχή. Το λέιζερ σκοτώνει με ασφάλεια τα μυκήλια και τα σπόρια ονυχομυκητίασης. Η επέμβαση περιλαμβάνει την πλήρη αφαίρεση του νυχιού. Αυτό συμβαίνει στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Η πλάκα του νυχιού αναπτύσσεται ξανά μόνο εάν η μήτρα παραμένει άθικτη.