Μύκητας στα πόδια ανάμεσα στα δάχτυλα

Η μυκητιακή παθολογία είναι μια κοινή ασθένεια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί ο μύκητας στα πόδια μεταξύ των δακτύλων, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης άλλων, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας, με τη μόλυνση. Οι μυκητιάσεις αντιμετωπίζονται εύκολα εάν τα συμπτώματά τους αναγνωριστούν στα αρχικά στάδια. Σε χρόνιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες έως ένα χρόνο για να υποχωρήσει η ασθένεια.

Μύκητας ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, που συνοδεύεται από κνησμό και ξεφλούδισμα του δέρματος

αιτιολογία

Τα σπόρια μυκήτων μπορούν να βρεθούν σε ρούχα, παπούτσια και είδη οικιακής χρήσης για αρκετά χρόνια.

Η εμφάνιση ενός μύκητα στα πόδια είναι σημάδι αποτυχίας των προστατευτικών λειτουργιών του σώματος. Αβιταμίνωση, επιδείνωση χρόνιων λοιμώξεων, εποχιακές ιογενείς ασθένειες - όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της ανοσίας και στη συνέχεια σε μυκητιασική νόσο. Ένα υγιές σώμα δεν επιτρέπει στα παθογόνα μικρόβια να πολλαπλασιαστούν. Παράγοντες κινδύνου:

 1. η παρουσία μιας από τις ασθένειες:
  • παθολογία του γαστρεντερικού σωλήνα.
  • Φυματίωση;
  • ΩΡΛ λοιμώξεις;
  • σακχαρώδης διαβήτης;
  • HIV.
 2. αλλαγές στο μεταβολισμό?
 3. Ορμονικές διακυμάνσεις:
  • εφηβεία;
  • Εγκυμοσύνη;
  • Εμμηνόπαυση;
  • Εμμηνόπαυση.
 4. φορώντας παπούτσια που δεν ταιριάζουν.
 5. η παρουσία καλαμποκιού, εκδορές στο πόδι.
 6. Βάλτε τα παπούτσια κάποιου άλλου.
 7. χρήση εργαλείων πεντικιούρ που δεν έχουν απολυμανθεί.
 8. περπάτημα ξυπόλητος σε σάουνες, λουτρά, πισίνες.
 9. βαριά εφίδρωση?
 10. Κακές συνήθειες:
  • Αλκοολισμός;
  • Κάπνισμα.
 11. η χρήση προϊόντων με μούχλα.
 12. κληρονομική προδιάθεση για μυκητιάσεις (διαταραχή της οξεοβασικής ισορροπίας του δέρματος).

σημάδια της νόσου

Σημάδια μύκητα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών:

 • φαγούρα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών?
 • απολέπιση και ξεφλούδισμα του δέρματος μεταξύ των δακτύλων.
 • Εμφανίζονται φουσκάλες στο δέρμα μεταξύ των δακτύλων, οι οποίες σκάνε και σχηματίζουν διαβρωτική διάβρωση.
 • στα πόδια το δέρμα πυκνώνει, ραγίζει (συχνά αυτό συμβαίνει κάτω από το μικρό δάχτυλο).
 • το νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού φαίνεται θαμπό, αλλάζει χρώμα και δομή.
 • η εμφάνιση εξανθήματος, ερυθρότητα του δέρματος των ποδιών.
 • κακή μυρωδιά των ποδιών.

διαγνωστικές μεθόδους

Δεν αρκεί μόνο η εύρεση της ασθένειας. Χρειαζόμαστε μια λεπτομερή διάγνωση που θα βοηθήσει στον εντοπισμό ενός συγκεκριμένου στελέχους του μύκητα και της ευαισθησίας του στα αντιμυκητιακά φάρμακα. Για να γίνει αυτό, μετά την εξέταση, ο δερματολόγος δίνει οδηγίες στον ασθενή να ξύσει τις πληγείσες περιοχές των ποδιών. Ως αποτέλεσμα αυτών των μελετών, είναι δυνατό να συνταγογραφηθεί μια θεραπεία που θα είναι αποτελεσματική σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Μπορείτε να εντοπίσετε τον μύκητα στο σπίτι. Το υπερμαγγανικό κάλιο βοηθά. Εάν βουτήξετε τα πόδια σας σε ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, το υγιές δέρμα θα γίνει ροζ, ενώ οι άρρωστες περιοχές θα παραμείνουν λευκές.

Θεραπεία του μεσοδακτυλίου μύκητα με τοπικά μέσα για την εξάλειψη των συμπτωμάτων

Αντιμετωπίστε τι;

Για να θεραπεύσετε τον μεσοδακτύλιο μύκητα στα πόδια, πρέπει να είστε υπομονετικοί - η θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις διαρκεί από ένα μήνα έως ένα χρόνο. Η θεραπεία των μυκητιάσεων περιλαμβάνει τη χρήση αντιμυκητιασικών παραγόντων με τοπική (για την ανακούφιση των συμπτωμάτων) και συστηματική δράση, αντιβακτηριακά και επουλωτικά φάρμακα και συμπλέγματα βιταμινών. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί η ασθένεια με πλήρη φαρμακευτική αγωγή. Αφού εξαφανιστούν τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα φάρμακα για άλλες 10 ημέρες.

φαρμακευτική αγωγή

Τα φάρμακα συνθετικής προέλευσης κατά του ποδιού του αθλητή μπορούν να χωριστούν σε τοπικά και συστηματικά. Τοπικά στοχεύει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη θεραπεία μιας αρχόμενης μυκητιασικής λοίμωξης. Ενώ η συστηματική χρήση αντιμυκητιασικών φαρμάκων έχει πολύπλοκη επίδραση στον οργανισμό. Τέτοια φάρμακα είναι πολύ τοξικά, επομένως η χρήση τους σε παιδιά, έγκυες γυναίκες και κατά τη διάρκεια της γαλουχίας αντενδείκνυται.

Μορφή απελευθέρωσης τοπικών σκευασμάτων:

 • Αλοιφή;
 • Κρέμα;
 • σπρέι
 • Βερνίκι νυχιών.

Οι τοπικές θεραπείες είναι καλές για τα μανιτάρια:

 • Υγρό Castellani;
 • χλωρονιτροφαινόλη;
 • κατιονικό αντισηπτικό?
 • Αμμωνία;
 • υπερμαγγανικό κάλιο?
 • Ιώδιο;
 • διάλυμα οξικού αργιλίου?
 • Διάλυμα ιωδίου σε υδατικό διάλυμα ιωδιούχου καλίου.

Φάρμακα που επηρεάζουν συστηματικά τον μύκητα είναι διαθέσιμα με τη μορφή δισκίων και διαλυμάτων για ενδοφλέβια χορήγηση.

Θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Μπορείτε να θεραπεύσετε τον μύκητα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών με τη βοήθεια συνταγών της παραδοσιακής ιατρικής. Ωστόσο, η χρήση τέτοιων μεθόδων θα πρέπει να συζητηθεί με τον θεράποντα ιατρό. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις του σώματος σε φυσικά φαρμακευτικά συστατικά. Για να το ελέγξετε αυτό, πρέπει να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα στην εσωτερική κάμψη του αγκώνα και να περιμένετε μερικές ώρες. Εάν δεν υπάρχει ερυθρότητα ή εξάνθημα στο σημείο, τότε είναι κατάλληλη μια λαϊκή θεραπεία για τον μύκητα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

Οι λοσιόν με ξύδι χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μιας μυκητιασικής λοίμωξης ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

Ξίδι κατά των μυκήτων

Το συνηθισμένο επιτραπέζιο ξύδι (το καλύτερο είναι το κρασί ή το μηλόξυδο) έχει ένα όξινο περιβάλλον που ευνοεί τη μυκητίαση. Μπορείτε να θεραπεύσετε γρήγορα τον μύκητα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού εφαρμόζοντας καθημερινά μια κομπρέσα με ξύδι. Καλό είναι να τυλίξετε τα πόδια με πολυαιθυλένιο και να αφήσετε για 5 λεπτά. Μετά από αυτό, τα πόδια πλένονται καλά με τρεχούμενο νερό και εφαρμόζεται αντιμυκητιακός παράγοντας.

Μια άλλη συνταγή με ξύδι:

 1. Ρίξτε ένα φιαλίδιο γλυκερίνης σε ένα ποτήρι.
 2. Γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι το λαιμό με 70% ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
 3. Μουλιάστε ένα ταμπόν στο διάλυμα και εφαρμόστε ανάμεσα στα δάχτυλα καθημερινά.

Θαλασσινό αλάτι για τους μύκητες των ποδιών

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία με λαϊκές θεραπείες είναι δυνατή με τη χρήση θαλασσινού αλατιού. Εάν δεν είναι δυνατή η λήψη θαλασσινού αλατιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κανονικό επιτραπέζιο αλάτι. Για να φτιάξετε ένα διάλυμα εμποτισμού για τα πόδια, προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας αλάτι σε ζεστό νερό. Κάντε ποδόλουτρα πολλές φορές την ημέρα έως ότου ο μύκητας στο δάχτυλο του ποδιού να αναρρώσει σταθερά.

Πώς βοηθάει η σόδα;

Η παραβίαση της ισορροπίας οξέος-βάσης οδηγεί στο γεγονός ότι ένας μύκητας εμφανίζεται μεταξύ των δακτύλων. Η σόδα αποκαθιστά την ισορροπία του δέρματος και καταπολεμά ενεργά το πόδι του αθλητή. Συνταγές με σόδα:

 • Μπορείτε να προετοιμάσετε ποδόλουτρα με σόδα εάν προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας σε 2 λίτρα νερό με θερμοκρασία 40 βαθμών. μεγάλο. Ανθρακούχο νερό.
 • Η πάστα μανιταριών με βάση τη σόδα γίνεται από 2 κουταλιές της σούπας από το συστατικό, μια κουταλιά νερό και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ακολουθεί χημική αντίδραση με την απελευθέρωση φυσαλίδων αερίου. Αφού εξαφανιστούν, μπορείτε να αλείψετε την πάστα στις κατεστραμμένες περιοχές του δέρματος.

χρησιμοποιήστε τόξο

Η προετοιμασία μιας θεραπείας για μια μυκητιασική μόλυνση από συνηθισμένα κρεμμύδια είναι πολύ απλή. Μπορείτε να κόψετε το κεφάλι του κρεμμυδιού σε πολτό και να εφαρμόσετε αυτό το φάρμακο στις πληγείσες περιοχές. Είναι δυνατή η προσθήκη πολτού σκόρδου (1: 1). Είναι επίσης χρήσιμο να στύβετε το χυμό του κρεμμυδιού και να απλώνετε το χυμό στα φολιδωτά πόδια με μια μπατονέτα. Εφαρμόστε καθημερινά.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του μύκητα, τα παπούτσια πρέπει να αντιμετωπίζονται με ειδικό διάλυμα.

Υγιεινή και περιποίηση ποδιών και παπουτσιών

Για την περίοδο που αντιμετωπίζεται ο μύκητας στα δάχτυλα των ποδιών, είναι σημαντικό ο ασθενής να παρέχει ατομικά εσώρουχα, κάλτσες, είδη υγιεινής - ελαφρόπετρα, ψαλίδι. Όλα τα παπούτσια πρέπει να πλυθούν και να στεγνώσουν καλά. Εάν είναι δυνατόν, τα παπούτσια πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με διάλυμα 1% νερού-μεθανόλης φορμαλδεΰδης - οι μύκητες σε αυτό πεθαίνουν μέσα σε 15 λεπτά.Είναι απαραίτητο να κάνετε διαδικασίες υγιεινής για τα πόδια τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, διατηρώντας τα παπούτσια στεγνά και καθαρά και αποφεύγοντας φουσκάλες και εκδορές στα πόδια. Τα ρούχα πλένονται καλύτερα στις μέγιστες επιτρεπόμενες θερμοκρασίες.

Χειρουργική επέμβαση

Εάν η μυκητιακή επίθεση δεν υποχωρήσει μετά τη χρήση τοπικών και συστηματικών φαρμάκων και οι λαϊκές θεραπείες δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι δυνατή η χειρουργική επέμβαση για τον μύκητα στα πόδια. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε ιατρικό κέντρο με τοπική αναισθησία με χρήση τοπικού αναισθητικού. Το κατεστραμμένο δέρμα κόβεται με νυστέρι, η περιοχή αντιμετωπίζεται με αντισηπτικά. Αυτή η μέθοδος εγγυάται πλήρη αποκατάσταση.

Πώς συμπεριφέρεστε σε ένα παιδί;

Ο μύκητας σε ένα παιδί είναι λιγότερο συχνός από ό, τι σε έναν ενήλικα. Ωστόσο, λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες υγιεινής, είναι δυνατή η μόλυνση των παιδιών με μύκητα. Ο μύκητας εμφανίζεται στα παιδιά κυρίως στον αντίχειρα και στο μικρό δάχτυλο λόγω του συχνού τραυματισμού. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση τοπικών παρασκευασμάτων - αλοιφών και κρεμών.

Είναι σημαντικό για μια έγκυο γυναίκα να αντιμετωπίζει μυκητιασικές ασθένειες για να μην μολύνει το μωρό

Χαρακτηριστικά σε εγκύους

Ένας μύκητας ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα συχνό φαινόμενο λόγω της μείωσης της ανοσίας σε μια γυναίκα σε θέση. Η ασθένεια δεν είναι επικίνδυνη για το έμβρυο στη μήτρα, αλλά είναι δυνατή και απαραίτητη η θεραπεία της νόσου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε να μην μολυνθεί αργότερα το ήδη γεννημένο μωρό. Η επιλογή του φαρμάκου για τις εγκύους θα πρέπει να είναι υπέρ του πιο μη τοξικού και εύχρηστου φαρμάκου με σύντομη πορεία θεραπείας. Ίσως λαϊκή θεραπεία μιας μυκητιακής νόσου. Η συστηματική θεραπεία αντενδείκνυται.

μεθόδους πρόληψης

Για να διασφαλιστεί ότι η μυκητιακή ασθένεια δεν εισέρχεται στο σώμα, είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι προστατευτικές λειτουργίες του σώματος με κάθε δυνατό τρόπο - να σκληρύνετε, να τρώτε καλά, να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής: πλύσιμο των χεριών μετά την επίσκεψη σε δημόσιους χώρους, φορώντας παπούτσια αλλαγής σε πισίνες και λουτρά, πλύσιμο ποδιών κάθε μέρα. Δεν μπορείτε να φοράτε τα παπούτσια κάποιου άλλου και να επιτρέπετε σε άλλους να φορούν τα δικά τους. Όταν αγοράζετε παπούτσια και ρούχα, επιλέξτε αντικείμενα από φυσικά υφάσματα.