Πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών

Έφτασε το καλοκαίρι, ανυπομονούσαμε όλοι αυτήν τη στιγμή, γιατί γίνεται πιο ζεστό και πιο άνετο έξω, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για ανοιχτά και ανοιχτά παπούτσια. Αλλά τι πρέπει να κάνετε εάν ντρέπεστε να γυρίζετε τα πόδια σας για λόγους που σχετίζονται με μία από τις πιο κοινές και άβολες ασθένειες -Μύκητας των νυχιών.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολα και γρήγοραπώς να θεραπεύσετεαυτήν την ασθένεια και πώς να την απαλλαγούμε όσο πιο αποτελεσματικά και ανώδυνα γίνεται.

Μύκητας των νυχιών. Θεραπεία και αιτίες της νόσου

Αρχικά, ας δούμε τι είναι ο μύκητας των νυχιών. Αυτός είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται τροφή, δηλαδή την υγρασία (των ιδρώτων) των ποδιών σας. Μία από τις πιο κοινές ασθένειες που σχετίζονται με ένα πρόβλημα, όπως:Μύκητας των νυχιώνείναι η ονυχομυκητίαση, η οποία συνήθως προκαλείται από μύκητα δερματοφυτών και πολύ λιγότερο συχνά από μικροσπόρια.

Υπάρχουν 5 τύποι βλαβών ονυχομυκητίασης της πλάκας των νυχιών:

 • Distal - καλύπτει το μπροστινό μέρος του νυχιού.
 • Πλευρικά - καλύπτοντας τα πλευρικά μέρη του νυχιού.
 • Κοντά - καλύπτει το πίσω μέρος του νυχιού.
 • Superficial - καλύψτε το νύχι με κιτρινωπά σημεία.
 • Συνολικά - κάλυψη της πλάκας νυχιών στο σύνολό της.

Όλοι οι τύποι βλαβών έχουν κοινά ορατά συμπτώματα όπως αποχρωματισμό, παραμόρφωση, ευθραυστότητα.

Εστίες μυκητιασικής λοίμωξης

Εάν επισκέπτεστε τακτικά το γυμναστήριο, την πισίνα, το σπα ή το σαλόνι μασάζ, φροντίστε την προσωπική σας υγιεινή, καθώς αυτά είναι τα μέρη όπου η μυκητιασική λοίμωξη έχει όλες τις προϋποθέσεις για εξάπλωση. Υπάρχει υψηλή υγρασία και μέτρια θερμοκρασία, τα οποία είναι τα καλύτερα διεγερτικά για την ανάπτυξη μυκητών (βακτήρια που προκαλούν μυκητιασική λοίμωξη). Μπορείτε να πιάσετε τον μύκητα περπατώντας στο ντους ή στην αίθουσα μασάζ χωρίς παπούτσια.

Αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι ο μύκητας των νυχιών μπορεί να μεταδοθεί μέσω άμεσης επαφής με έναν χρήστη.

Πώς αναπτύσσεται ο μύκητας των νυχιών;

 • Φοράτε άβολα και σφιχτά παπούτσια, καθώς και παπούτσια από συνθετικά υλικά που συμπιέζουν το πόδι και εμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η μυκητίαση αναπτύσσεται γρήγορα.
 • Βερνίκι γέλης (για γυναίκες), το οποίο προάγει την ανάπτυξη μύκητα μεταξύ της πλάκας νυχιών και του εφαρμοσμένου βερνικιού.
 • Αυξημένη εφίδρωση των ποδιών
 • Ελαττώματα ή τραυματισμοί στα νύχια.
 • Πλατυποδία;
 • Αργή ανάπτυξη των νυχιών
 • Παραβίαση των μεταβολικών διεργασιών στο νύχι.
 • Κακή παροχή αίματος στα άκρα.
 • Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Επιβλαβείς συνθήκες εργασίας (σκόνη, ρύπανση αερίων, υψηλή υγρασία).
 • Λήψη αντιβιοτικών, ορμονών.

Απαιτείται έγκαιρη υγιεινή στα πόδια για να αποφευχθεί η μόλυνση, η οποία είναι πολύ πιο εύκολο να ακολουθηθεί από τη θεραπεία μιας ήδη παραμελημένης περίπτωσης. Σε προχωρημένο στάδιο, ο μύκητας μπορεί όχι μόνο να εξαπλωθεί στα γειτονικά νύχια, αλλά και να φτάσει σε άλλα ανθρώπινα όργανα με αίμα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη ορισμένων άλλων ασθενειών που σχετίζονται με ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Υπάρχουν επίσης κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιο επιρρεπείς σε αυτήν την ασθένεια από άλλους λόγω συννοσηρότητας, δηλαδή:

 • Για σακχαρώδη διαβήτη (διαβητικός πόδι)
 • Υπέρβαρο (παχύσαρκο)
 • Για καρδιαγγειακές παθήσεις (φλεβικές ασθένειες).

Σημάδια μύκητα των νυχιών

Λοιπόν, πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τον μύκητα από τα πρώτα σημάδια, ώστε να μην τρέχει βαθιά στο νύχι αργότερα και να αποτρέψετε την εξάπλωση των γειτονικών δακτύλων σε υγιείς πλάκες νυχιών;

Υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε μύκητα νυχιών νωρίς:

 • Κιτρίνισμα της πλάκας νυχιών.
 • Ελαφριά παραμόρφωση ή αλλαγή (εάν το νύχι παραμορφώνεται σοβαρά)
 • Διάσπαση και ευθραυστότητα των νυχιών, εκθέτοντας τις νευρικές απολήξεις και τους μαλακούς ιστούς στα δάχτυλα των ποδιών (μια ελαφριά αφή προκαλεί πόνο και δυσφορία).
 • δυσάρεστη οσμή (σχετίζεται με αυξημένη εφίδρωση).

Φωτογραφία του μύκητα των νυχιών

πώς μοιάζει ο μύκητας των νυχιών

Σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας του μύκητα των νυχιών

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα, δεν πρέπει να κάνετε αυτοθεραπεία. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός bloggers και παραδοσιακών θεραπευτών στο δίκτυο που θα χαρούν να σας πουν τι να εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή του νυχιού ή του ποδιού και τι φάρμακο να χρησιμοποιήσετε για να εξαφανιστούν όλα σε μια ή δύο εβδομάδες . Δυστυχώς, η θεραπεία μυκητιασικών ασθενειών δεν είναι τόσο απλή και γρήγορη όσο όλοι επιθυμούμε. Είναι κατανοητό ότι ακόμη και με μια ορατή βελτίωση στη συνολική κλινική εικόνα, είναι ανεπιθύμητο να διακόψετε τη θεραπεία, καθώς σχετίζεται με το γεγονός ότι αργά ή γρήγορα μπορεί να υπάρξει υποτροπή και θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά τη θεραπεία. Και για να επιλέξετε τον εαυτό σας αντιμυκητιασικές κρέμες, σπρέι, πηκτές - διατρέχετε τον κίνδυνο να επιδεινώσετε την κατάσταση ή να δαπανήσετε μάταια χρήματα χωρίς να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να επιλέξει αποτελεσματικά φάρμακα που, μετά από ενδελεχή εξέταση, θα σας απαλλάξουν από μόλυνση.

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει πολλές επιλογές θεραπείας για μύκητες:

 • Τοπική θεραπεία - η θεραπεία πραγματοποιείται με συμβατικά αντιμυκητιακά φάρμακα, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν μόνο θεραπευτικό αποτέλεσμα, αλλά όχι πλήρη αποκατάσταση.
 • Ιατρική θεραπεία - η πλήρης θεραπεία είναι εγγυημένη, αλλά οι παρενέργειες δεν αποκλείονται, καθώς το σώμα πάσχει από την επίδραση αντιμυκητιασικών φαρμάκων και τοξικότητας από τη θεραπεία παλμών.
 • Χειρουργική επέμβαση - αυτή η μέθοδος είναι αναποτελεσματική, καθώς δεν οδηγεί πάντα σε πλήρη ανάκαμψη, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ελαττωματικών απογόνων των νυχιών. Επίσης, μην ξεχνάτε τη μεγάλη περίοδο ανάκαμψης.
 • Θεραπεία με λέιζερ - Η θεραπεία με λέιζερ για τον μύκητα των νυχιών είναι λιγότερο αποτελεσματική. Λόγω του γεγονότος ότι η επεξεργασία με λέιζερ βασίζεται στη χρήση μιας θερμής δέσμης, μετά από μια τέτοια θερμική επεξεργασία, οι πλάκες των νυχιών επιβραδύνουν την ανάπτυξή τους, και επομένως ο μύκητας δεν εμποδίζεται, αλλά συνεχίζει να εξαπλώνεται. Η θεραπεία με μύκητες με λέιζερ είναι μια αναποτελεσματική μέθοδος που ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείται πλέον σήμερα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών;

Δεδομένου ότι ο κύριος στόχος και στόχος είναι να απαλλαγεί ο ασθενής από μύκητα νυχιών γρήγορα, αποτελεσματικά, χωρίς δυσφορία και δυσάρεστες συνέπειες, προτείνουμε τη μέθοδο φωτοδυναμικής θεραπείας.

Αυτή είναι η τελευταία μέθοδος αντιμετώπισης του μύκητα, με βάση τη χρήση φωτοευαισθητοποιητών, οι οποίοι διασφαλίζουν το σχηματισμό οξυγόνου στα κύτταρα του μύκητα, καταστρέφοντας ταυτόχρονα πλήρως τις εστίες μόλυνσης. Στη συνέχεια, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος (φαγοκύτταρα) λαμβάνουν εντελώς νεκρά μυκητιακά κύτταρα και τα απομακρύνουν από το σώμα.

Όταν χρησιμοποιείτε φως, όλα τα μυκητιακά βακτήρια πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η θεραπεία είναι μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία χωρίς παρενέργειες.

Η μέθοδος φωτοδυναμικής θεραπείας έχει ορισμένα πλεονεκτήματα που κάθε ασθενής θα εκτιμήσει:

 • Αποτελεσματικότητα: Λίγες μόνο συνεδρίες είναι αρκετές για να εξαλείψουν την πηγή μόλυνσης. Ο αριθμός των διαδικασιών εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης της νόσου.
 • Θεραπεία χωρίς συνέπειες: δεν υπάρχουν σημάδια, γρατσουνιές, μικροκράματα, ερυθρότητα ή ερεθισμός στο δέρμα μετά από συνεδρίες φωτοδυναμικής θεραπείας.
 • Χωρίς πόνο: Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας δεν θα αισθανθείτε μυρμήγκιασμα, συστολή ή άλλες δυσάρεστες αισθήσεις.
 • Αντικαθιστά πλήρως τη θεραπεία με αντιβιοτικά.
 • Συστάσεις από κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες.
 • Η διαδικασία θεραπείας διαρκεί ελάχιστο χρόνο.

Προς τηνΘεραπεία μύκητα νυχιώνήταν επιτυχής, αναθέστε το στους επαγγελματίες. Θα προσδιορίσουμε με ακρίβεια το στάδιο ανάπτυξης της νόσου, την κατάσταση του δέρματος και της πλάκας των νυχιών, και θα συνταγογραφήσουμε διαδικασίες χρησιμοποιώντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά φάρμακα που ισορροπούν τις μυκόζες. Σε μερικές εβδομάδες, δεν θα ξεχάσετε μόνο τον κνησμό και θα καυχηθείτε για την τέλεια κατάσταση των ποδιών σας.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία προσθετικής πλάκας νυχιών. Η προσθετική πλάκα είναι η σωστή απόφαση εάν θέλετε να επαναφέρετε την πλάκα νυχιών γρήγορα, αποτελεσματικά και με ακρίβεια και εάν θέλετε να επαναφέρετε τα πόδια σε ασύγκριτη εμφάνιση. Στην κλινική μας, αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σε σύγχρονο εξοπλισμό με αποτελεσματικά φάρμακα με αντιμυκητιασικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας τζελ και ακρυλικά υλικά που περιέχουν νανοσωματίδια αργύρου και πλατίνας. Το τμήμα της πλάκας των νυχιών που χάνεται εν μέρει μετά τη θεραπεία μιας μυκητιασικής λοίμωξης ή τραυματισμού στην πλάκα των νυχιών (αλλά εάν δεν έχουν χαθεί περισσότερα από τα 2/3 της πλάκας νυχιών) είναι προσθετικό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο χωρίς αντενδείξεις, πριν από την εκτέλεση της προσθετικής διαδικασίας, η θεραπεία (παρουσία μυκήτων ή / και άλλου τύπου λοίμωξης) ή η προφυλακτική χρήση είναι υποχρεωτική θεραπεία με ένα σύμπλεγμα ειδικών αντιμυκητιασικών παραγόντων και Anti - μολυσματικά.

Όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα τόσο ευαίσθητο όσο μια μόλυνση ζύμης, ζητήστε βοήθεια από ένα εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο όπου έμπειροι γιατροί θα σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε την ασθένεια.