Μύκητας στα πόδια: θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Πατημασιές στην αμμώδη ακτή

Όλοι μπορούν να πάρουν μύκητα στα πόδια τους. Η ασθένεια δεν εξαφανίζεται μόνη της - χρειάζεται θεραπεία. Οι λαϊκές θεραπείες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε το μύκητα στα πόδια σας στο σπίτι.

Μύκητας στα πόδια: συμπτώματα, αιτίες

Ο μύκητας είναι μια ασθένεια που προκαλείται από μυκοτικούς οργανισμούς. Συχνά, η λοίμωξη επηρεάζει τα πόδια και μετά εξαπλώνεται στα νύχια.

Η ασθένεια είναι εύκολο να μολυνθεί - αρκεί να πάτε χωρίς παπούτσια όπου υπάρχει ήδη μύκητας.

Τις περισσότερες φορές, η λοίμωξη εμφανίζεται σε δημόσιους χώρους - σε σάουνα, ντους, πισίνα. Ένα υγρό περιβάλλον είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη σπορίων. Ο Dander μαζί με τον μύκητα παραμένει στα δάπεδα, τα χαλιά, ακόμη και τα πετσέτες.

Είναι επίσης εύκολο να μαζέψετε μανιτάρια στο σαλόνι πεντικιούρ εάν τα εργαλεία δεν είναι αποστειρωμένα.

Πόδια χωρίς μύκητα δίπλα στην πισίνα

Τα συμπτώματα της εμφάνισης μύκητα στα πόδια είναι διαφορετικά, ανάλογα με τον τύπο της λοίμωξης. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Θα σας πω περισσότερα για αυτά.

Στην πρακτική μου, τα πιο κοινά συμπτώματα της εμφάνισης μύκητα στα πόδια είναι:

 • συνεχής φαγούρα στο δέρμα των ποδιών, ειδικά στην περιοχή μεταξύ των δακτύλων.
 • δυσάρεστη μυρωδιά
 • Αλλαγές στο χρώμα και την υφή των νυχιών.
 • Ξεφλούδισμα ή πάχυνση του δέρματος.
 • την εμφάνιση μικρών ρωγμών και πληγών ·
 • Πόνος όταν περπατάτε
 • ο σχηματισμός φυσαλίδων με υγρό.

Εάν παρατηρήσετε τέτοια σημάδια, σας συνιστώ να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, ώστε να μην βλάψετε την υγεία σας, καθώς μπορεί να απαιτείται φαρμακευτική αγωγή.

Τα αίτια του ποδιού του αθλητή είναι διαφορετικά. Μεταξύ αυτών, οι συνάδελφοί μου επισημαίνουν:

 • μηχανική βλάβη στα νύχια και το δέρμα.
 • Παπούτσια κακής ποιότητας;
 • αυξημένη εφίδρωση
 • Διαταραχή του ανοσοποιητικού και ενδοκρινικού συστήματος.
 • αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία (τα ηλικιωμένα άτομα είναι πιο επιρρεπή σε μυκητιασική λοίμωξη από τα παιδιά).
 • ορισμένες ασθένειες (σακχαρώδης διαβήτης, μεταβολικές διαταραχές).

Για να αποφύγετε τη μόλυνση του μύκητα, να είστε προσεκτικοί με τα παπούτσια σας και να διατηρείτε καλή υγιεινή όταν επισκέπτεστε δημόσιους χώρους.

Αυτό ισχύει και στο σπίτι: μπορείτε να μολυνθείτε από άλλα μέλη της οικογένειας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα αντικείμενα κάποιου άλλου.

Διαδικασία για τη φροντίδα των νυχιών

Πώς να αντιμετωπίσετε το πόδι του αθλητή με λαϊκές θεραπείες

Ξεκινήστε να αντιμετωπίζετε τον μύκητα των ποδιών ή των νυχιών του αθλητή μόλις αισθανθείτε τα πρώτα συμπτώματα, επειδή η ασθένεια είναι πιο εύκολο να απαλλαγείτε από τα πρώτα στάδια.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε μια λοίμωξη στο σπίτι. Συνιστώ στους ασθενείς μου να καταφεύγουν στις ακόλουθες θεραπείες:

Ποδόλουτρα με υπερμαγγανικό κάλιο

Το υπερμαγγανικό κάλιο είναι ένα καλό απολυμαντικό. Οι δίσκοι υπερμαγγανικού καλίου συμβάλλουν στη μείωση του κνησμού και της δυσφορίας.

Προετοιμάστε το προϊόν ως εξής: Διαλύστε 1 g υπερμαγγανικού καλίου (σε κόκκους) σε 2 λίτρα ζεστού νερού. Το διάλυμα πρέπει να έχει ανοιχτό ροζ χρώμα. Μουλιάστε για 20 λεπτά.

Δίσκοι σόδας και λαδιού τσαγιού

Η μαγειρική σόδα θα μαλακώσει το δέρμα και την πλάκα των νυχιών. Και το δέντρο τσαγιού απολυμαίνει και προάγει την επούλωση των προσβεβλημένων περιοχών.

Διαλύστε 3 κουταλιές της σούπας σε 3 λίτρα ζεστό νερό. μεγάλο. Ανθρακούχο νερό. Μουλιάστε για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια σκουπίστε τα πόδια στεγνά, μεταχειριστείτε τις πληγείσες περιοχές με ελαφρόπετρα ή ειδικό τρίφτη και λιπάνετε το δέρμα με λάδι τσαγιού.

Ξύδι μπολ

Το ξίδι λειτουργεί καλά στο πόδι του αθλητή και το αποτρέπει να πολλαπλασιαστεί. Επομένως, τα μπάνια με αυτό το εργαλείο θα σας βοηθήσουν να ξεχάσετε γρήγορα το πρόβλημα. Πάρτε 9% επιτραπέζιο ξύδι: λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από το μηλίτη και το κρασί.

Για μπάνιο, ανακατέψτε νερό και ξύδι σε αναλογία 8: 1. Αφήστε τα πόδια σας στο μπάνιο για 20 λεπτά.

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας θα ενισχυθεί εάν κάνετε ατμό στα πόδια σας και τα αντιμετωπίσετε με ελαφρόπετρα.

Μπανιέρες Celandine

Οι ιδιότητες της celandine κωδικοποιούνται στο όνομά της. Ως εκ τούτου, το φυτό βοηθά στην καταπολέμηση του μύκητα μεταξύ των δακτύλων.

Αρχικά, ετοιμάστε ένα αφέψημα: 5 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Ρίξτε ένα λίτρο βραστό νερό πάνω από την ψιλοκομμένη φικελίνη και αφήστε το να βυθιστεί για μια ώρα. Βυθίστε τα πόδια σας σε μια ζεστή έγχυση και κρατήστε για 15 λεπτά.

Μπανιέρες Marigold

Το φαρμακευτικό φυτό έχει αποδειχθεί καλά ενάντια στους μύκητες, έτσι τα λουτρά των λουλουδιών κατιφές βοηθούν στην εξάλειψη της λοίμωξης.

Κάντε το: ρίξτε 200 γραμμάρια αποξηραμένων λουλουδιών κατιφές με ένα λίτρο βραστό νερό. Επιμείνετε σε 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια, μουλιάστε τα πόδια σας στο ζεστό ζωμό. Η διάρκεια του λουτρού είναι 15 λεπτά.

Λάβετε υπόψη ότι οι παρεχόμενες πληροφορίες προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Για να επιλέξετε σωστά τις απαραίτητες μεθόδους αντιμετώπισης του μύκητα, σας συνιστώ να πάτε στο ιατρείο.

Κατά την καταπολέμηση του μύκητα, είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε τακτικά τις διαδικασίες - κάθε μέρα, έως ότου η λοίμωξη σκοτωθεί εντελώς. Μετά το μπάνιο σας, σκουπίστε τα πόδια σας στεγνά με μια καθαρή πετσέτα. Μην ξεχνάτε τα παπούτσια σας - τα αντιμετωπίζετε τακτικά με αντισηπτικό. Οι συνάδελφοί μου λένε ότι απαιτείται προσεκτική φροντίδα των ποδιών για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση του προβλήματος.

Μάθατε πώς να απαλλαγείτε από το πόδι του αθλητή χρησιμοποιώντας παραδοσιακή ιατρική.