Ο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του μύκητα των νυχιών ονομάζεται

Οι προγνώστες υπόσχονται τον ζεστό Αύγουστο και ένα ζεστό καλοκαίρι στην Ινδία - την ώρα των ελαφρών ρούχων και φυσικά ανοιχτά σανδάλια. Ωστόσο, τέτοια παπούτσια έχουν τις δικές τους απαιτήσεις. Τα κίτρινα κατεστραμμένα νύχια φαίνονται ατημέλητα, πρέπει να είναι κρυμμένα σε κλειστές μύτες. Φυσικά, αυτό μπορεί να χαλάσει τη χαρά του καλοκαιριού. Ο μύκητας είναι συχνά η αιτία αυτών των νυχιών.

Θεραπεία του μύκητα των νυχιών στην κλινική

Ο μύκητας προκαλεί ονυχομυκητίαση - μία από τις πιο δυσάρεστες ασθένειες. Επιπλέον, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι καθόλου ασφαλές. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο μύκητας θα αναπτυχθεί, θα καταλάβει μεγάλες περιοχές του ανθρώπινου δέρματος και, στη συνέχεια, μπορεί να βλάψει ακόμη και τα εσωτερικά όργανα ενός ατόμου.

Οι ηλικιωμένοι διατρέχουν κίνδυνο

Οι γιατροί λένε ότι οι λάτρεις των σάουνων και των λουτρών συχνά μολύνονται με μύκητα των νυχιών, στον οποίο η επιφάνεια δεν καθαρίζεται και απολυμαίνεται πλήρως. Ο μύκητας "ατμός" σε τέτοια μέρη, χωρίζεται από τα πόδια ενός μολυσμένου ατόμου και μπορεί εύκολα να προσκολληθεί σε άλλο άτομο.

Ωστόσο, μπορείτε να παραλάβετε το μανιτάρι σε φαινομενικά ασφαλή μέρη - για παράδειγμα σε ένα πάρτι. Εάν οι οικοδεσπότες έχουν μύκητα νυχιών και ο επισκέπτης τραβήξει τις παντόφλες του στα γυμνά πόδια τους, τότε η πιθανότητα μόλυνσης είναι η πιο πιθανή.

Μόλις βρεθεί στο ανθρώπινο σώμα, ο μύκητας αναπτύσσεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι πολύ δύσκολο να παρατηρηθεί η παρουσία του. Το πρώτο βήμα είναι να δοθεί προσοχή στις αλλαγές στο χρώμα της πλάκας των νυχιών, γίνεται θολό ή κίτρινο, - λέει ο επικεφαλής του δερματολογικού τμήματος, δερματολόγος.

Ο κνησμός εμφανίζεται μεταξύ των δακτύλων και μια έντονη μυρωδιά από τα πόδια. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι ενώ ο μύκητας εκδηλώνεται συχνότερα στα νύχια, αυτό δεν σημαίνει ότι εντοπίζεται μόνο εκεί. Ο μύκητας επηρεάζει τα νύχια στα πόδια και τα χέρια, καθώς και το δέρμα των ποδιών, των χεριών και ολόκληρου του σώματος. Το ξεφλούδισμα εμφανίζεται συνήθως στο δέρμα - με τη μορφή πλακών, δαχτυλιδιών και μπορεί να μοιάζει με αλεύρι (όταν οι αυλακώσεις του δέρματος πασπαλίζονται με αλεύρι, για παράδειγμα). Η εμφάνιση φυσαλίδων, η οποία μπορεί να παγώσει και να σκάσει, είναι δυνατή. Τα νύχια μπορεί να πυκνώσουν, να καταρρεύσουν, να χωριστούν από το κρεβάτι των νυχιών, να αλλάξουν χρώμα. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, ακόμη και τα εσωτερικά όργανα ενός ατόμου υποφέρουν.

Οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 50 ετών θεωρούνται ομάδα κινδύνου για μόλυνση από μύκητες των νυχιών επειδή είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από μύκητα των νυχιών. Ωστόσο, οι γιατροί σημειώνουν ότι σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να μολυνθεί με ονυχομυκητίαση.

Το 90% του μύκητα των νυχιών προκαλείται από δερματόφυτα και καλούπια. Τα δερματόφυτα μεταδίδονται μέσω άμεσης επαφής (ειδικά μεταξύ μελών της οικογένειας) και μέσω οικιακών ειδών. Οι ζύμες προκαλούν ασθένεια όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί.

Όπως διευκρινίζουν οι γιατροί, τα άτομα με μειωμένη ανοσία ιδιαίτερα μολύνονται. Άτομα πρόωρης συνταξιοδότησης ή ηλικίας συνταξιοδότησης ή που υποφέρουν από χρόνιες ασθένειες διατρέχουν συνεπώς κίνδυνο.

ο ασθενής αντιμετωπίζει μύκητα νυχιών στην κλινική

Μια πολύπλοκη προσέγγιση

Για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών, όπως κάθε άλλη ασθένεια, πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Επιπλέον, πρέπει πρώτα να περάσετε μια ανάλυση - μια απόξεση για να προσδιορίσετε τι είδους ασθένεια πάσχει από τον ασθενή. Δεδομένου ότι η καρδιά του μύκητα (μυκήλιο) βρίσκεται συνήθως βαθιά κάτω από την πλάκα των νυχιών και τα σπόρια της βρίσκονται στην επιφάνεια των νυχιών, ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί πλήρως ο μύκητας.

Τα λέιζερ, οι αλοιφές και οι κρέμες που συνταγογραφούνται από γιατρούς θεωρούνται αποτελεσματικές θεραπείες. Και οι ειδικοί θεωρούν ένα πεντικιούρ ως βοηθό στη θεραπεία, όχι μόνο ένα συνηθισμένο, αλλά ένα ιατρικό πεντικιούρ.

Το γεγονός είναι ότι ο μύκητας αλλάζει πολύ τα νύχια και τα κάνει παχύ. Αυτό, φυσικά, είναι άσχημο, αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό το σχήμα των νυχιών περιπλέκει τη θεραπεία, καθώς θα είναι πολύ πιο δύσκολο να φτάσετε στο μυκήλιο. Ένα ιατρικό πεντικιούρ είναι μια προετοιμασία για την υψηλής ποιότητας θεραπεία του μύκητα των νυχιών.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ένα τέτοιο πεντικιούρ δεν μπορεί να γίνει στο σαλόνι ομορφιάς. Η αφαίρεση κάλων, καλαμποκιού, ρωγμών στο δέρμα και η διόρθωση των μυκήτων των νυχιών για επακόλουθες επεμβάσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην κλινική. Για να δουλέψετε με κατεστραμμένα πόδια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή που συνήθως δεν είναι εγκατεστημένη στα σαλόνια ομορφιάς - αυτή είναι μια ιατρική τεχνική. Και οι πλοίαρχοι που εκτελούν αυτήν τη διαδικασία έχουν πιστοποιητικά ιατρικής φροντίδας ποδιών και συχνά ακόμη και σε ιατρική εκπαίδευση.