Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών;

Πώς αντιμετωπίζετε τους μύκητες των νυχιών; Αυτή η ερώτηση έχει μεγάλη σημασία για όσους πάσχουν από αυτή την ασθένεια. Ή μάλλον, υποφέρει από αυτό. Οι μύκητες στα νύχια των ποδιών (ονυχομυκητίαση) προκαλούν ενόχληση επειδή η εμφάνιση των νυχιών γίνεται πολύ μη ελκυστική. Και δεν έχει νόημα να βάψετε ένα πονεμένο νύχι με βερνίκι. Είναι καλύτερο να μαθαίνεις παρά να θεραπεύεις τον μύκητα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά φάρμακα που καταπολεμούν με επιτυχία την ασθένεια. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε την πιο αποτελεσματική θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών.

Υγιή νύχια ποδιών μετά από μυκητιασική θεραπεία

Ο μύκητας μπορεί να ξεπεράσει οποιονδήποτε, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις μεθόδους θεραπείας αυτής της ασθένειας.

μανιτάρι από την παραλία

Είναι εύκολο να μολυνθείτε από ονυχομυκητίαση. Αρκεί να φορέσετε τα παπούτσια ενός άρρωστου, να περπατήσετε ξυπόλητος στην παραλία ή στο πάτωμα στην πισίνα. Ο μύκητας προτιμά υγρά μέρη με αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Αυτά είναι λουτρά, σάουνες, αθλητικά συγκροτήματα. Συμβαίνει όμως και κάποιος στην οικογένεια να γίνει πηγή μόλυνσης. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό ο καθένας να έχει τις δικές του παντόφλες και να φοράει ειδικά παπούτσια σε μέρη όπου υπάρχει υποψία μόλυνσης.

Ο μύκητας των νυχιών των ποδιών αντιμετωπίζεται συνήθως από ενήλικες. Στα παιδιά, αυτή η ασθένεια πρακτικά δεν εμφανίζεται. Οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της νόσου είναι:

 • ξαφνική μείωση της ανοσίας.
 • Διάφορες ασθένειες (σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία, κυκλοφορικές διαταραχές στα πόδια κ. λπ. )
 • Αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στην οξεοβασική ισορροπία του δέρματος και των νυχιών.

Είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε τον μύκητα στα πόδια, το νύχι αλλάζει τόσο πολύ. Το χρώμα του ροζ γίνεται γκρι, κίτρινο ή πράσινο, η πλάκα πυκνώνει και θρυμματίζεται, πόνος και κνησμός εμφανίζονται στο σημείο της βλάβης.

Αλλά όχι μόνο η μη αισθητική εμφάνιση του ποδιού είναι ένδειξη για τη θεραπεία μιας μυκητίασης. Κατά την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή του, ο μύκητας δηλητηριάζει τους γειτονικούς ιστούς, συσσωρεύονται τοξικές ουσίες και προκαλούν μεταβολικές διαταραχές, διαταράσσουν την κανονική λειτουργία του πεπτικού, του νευρικού και του καρδιαγγειακού συστήματος. Επιπλέον, αν δεν τηρήσετε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, τότε οι διαφωνίες θα «κατακτήσουν» νέους τομείς.

Η καταπολέμηση του μύκητα πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα και σε κάθε περίπτωση υπό την επίβλεψη ειδικού. Θα βοηθήσει να κατανοήσουμε την ποικιλία των μέσων για την καταπολέμηση της νόσου και να επιλέξουμε τη σωστή μέθοδο θεραπείας.

ιατρικό μανικιούρ και πεντικιούρ για μύκητες νυχιών

Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να καταπολεμάτε μια μυκητιασική λοίμωξη, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν.

Κρέμα, βερνίκι ή χάπια;

Τα μέσα για τη θεραπεία μυκήτων χωρίζονται σε διάφορες ομάδες. Πρώτον, τα φαρμακεία προσφέρουν τόσο ακριβά φάρμακα όσο και φάρμακα σε προσιτή τιμή. Και φθηνό δεν σημαίνει κακό σε αυτή την περίπτωση.

Δεύτερον, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του μύκητα των νυχιών των ποδιών. Για αυτή τη χρήση:

 • λάκες?
 • κρέμες?
 • δισκία?
 • σπιτικές θεραπείες.

Κάνε όμως υπομονή. Επιλέγοντας την παραδοσιακή ιατρική, θα πρέπει να περιμένετε πολύ για το αποτέλεσμα - αρκετούς μήνες ή ακόμα και έναν ολόκληρο χρόνο. Έτοιμοι για ένα γρήγορο αποτέλεσμα; Χρησιμοποιήστε σύνθετη θεραπεία - τοπικές θεραπείες (βερνίκια, αλοιφές) και δισκία. Τα ενεργά συστατικά μπορούν να συσσωρευτούν στον ιστό, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια της νόσου. Ωστόσο, αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν η θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται υπό ιατρική παρακολούθηση. Τα φάρμακα για τον μύκητα των νυχιών έχουν πολλές αντενδείξεις, η ανεξέλεγκτη χρήση τους μπορεί να ακυρώσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και να οδηγήσει σε περαιτέρω εξέλιξη της νόσου.

Η λάκα είναι μια καλή θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών στα αρχικά στάδια της νόσου. Οι λάκες καταστρέφουν τον μύκητα σε κυτταρικό επίπεδο. Εφαρμόζονται σύμφωνα με το σχήμα, η θεραπεία είναι αρκετά μεγάλη. Παρεμπιπτόντως, δεν απαγορεύεται η εφαρμογή του συνηθισμένου στο ιατρικό βερνίκι. Μπορείτε να δοκιμάσετε έναν ειδικό ορό, καθώς και επιθέματα.

θεραπευτικό λουτρό για μύκητες νυχιών

Συνιστάται επίσης η διεξαγωγή θεραπείας και η ενεργή χρήση παρασκευασμάτων για την αφαίρεση της πλάκας των νυχιών. Τα μέσα δεν απαλλαγούν από τον μύκητα, αλλά απλώς διαλύουν το προσβεβλημένο νύχι. Πριν χρησιμοποιήσετε τα κεφάλαια, είναι απαραίτητο να μαγειρέψετε τα πόδια στον ατμό, στη συνέχεια να στεγνώσετε τα πόδια και να εφαρμόσετε το παρασκεύασμα. Προσπαθήστε να μην φτάσετε στο δέρμα κοντά στο νύχι. Μετά το χρόνο που καθορίζεται στις οδηγίες, αφαιρέστε το έμπλαστρο που σφράγισε το δάχτυλο και ξύστε τον προσβεβλημένο ιστό. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως ο μύκητας.

Ένα αρκετά αποτελεσματικό φάρμακο για τη μυκητίαση - κρέμες, αλοιφές, σπρέι. Υπάρχουν πολλά από αυτά, το καθένα με βάση το δραστικό συστατικό:

 • ναφτιφίνη?
 • κετοκοναζόλη;
 • οξικοναζόλη;
 • τερβιναφίνη;
 • διφοναζόλη.

Τα δισκία είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών, αλλά είναι και το λιγότερο ασφαλές. Η ηλικία των παιδιών, οι ασθένειες του ήπατος και των νεφρών, καθώς και η λήψη ορμονικών φαρμάκων αποτελούν απόλυτες αντενδείξεις για τη λήψη ενός τέτοιου φαρμάκου.

Ο γιατρός θα παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα της θεραπείας για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών. Με την πάροδο του χρόνου, ο κατεστραμμένος ιστός πρέπει να αντικατασταθεί με υγιή ιστό. Η πλήρης επούλωση επιβεβαιώνεται στο εργαστήριο. Είναι απαραίτητο να περάσετε τις απαραίτητες εξετάσεις και να περιμένετε τα αποτελέσματα. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την πιθανότητα αλλεργίας στο φάρμακο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα άλλο φάρμακο κατά του μύκητα.

Αντισυμβατικό, αλλά όχι άχρηστο

περπατήστε στην παραλία με παπούτσια για να αποτρέψετε τις μυκητιάσεις

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν συνιστάται να πηγαίνετε ξυπόλητοι στην παραλία, σε δημόσια πισίνα, σε ντους και άλλα παρόμοια. Αυτά τα σημεία αποτελούν απειλή για τα πόδια σας.

Στην καταπολέμηση της μυκητίασης, όλα τα μέσα είναι καλά. Μερικά από αυτά είναι αρκετά απροσδόκητα. Εδώ, για παράδειγμα, το Creolin είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική. Τα σχόλια για την αποτελεσματικότητα είναι θετικά. Έχει αντισηπτική, απολυμαντική και αντιπαρασιτική δράση.

Το στοματικό διάλυμα βοηθά επίσης στη θεραπεία του μύκητα. Ως φάρμακα χρησιμοποιούνται επίσης λουτρά με μηλόξυδο, φουκορτσίνι, μείγμα αιθέριων ελαίων λεβάντας και τεϊόδεντρου. Απαιτούνται φυσικά έλαια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι φθηνά.

Σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική θεραπεία, είναι καλό να διεξάγεται θεραπεία με λαϊκές θεραπείες. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους.

 1. Περιποιηθείτε τα νύχια με βάμμα ιωδίου πρωί και βράδυ (1 σταγόνα είναι αρκετή). Η διάρκεια της θεραπείας είναι 10 ημέρες. Μπορεί να υπάρχει πόνος. Πρέπει να περάσει σε 2-3 μέρες.
 2. Τρίψτε 2 σκελίδες σκόρδο και ανακατέψτε με το βούτυρο (100 g). Αντιμετωπίστε τα πόδια με την αλοιφή που προκύπτει σε μια μέρα. Επαναλάβετε κάθε μέρα για ένα μήνα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από μια εβδομάδα χρήσης.
 3. Διαλύουμε 1 κ. γ. μεγάλο. θαλασσινό αλάτι σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάζετε τα πόδια σας στο διάλυμα κάθε μέρα για 2 εβδομάδες
 4. Βρέξτε το βαμβάκι σε αλκοολούχο διάλυμα πρόπολης και εφαρμόστε το στο προσβεβλημένο νύχι για 15 λεπτά. Οι διαδικασίες διαρκούν 3 εβδομάδες.
 5. Κόψτε έναν κύκλο λεμονιών στα δύο, στερεώστε το στο νύχι που έχει προσβληθεί και στερεώστε με επίδεσμο και πολυαιθυλένιο. Αρκεί να πραγματοποιήσετε μια τέτοια διαδικασία για 8 - 10 ημέρες.
 6. Τρίψτε την κομπούχα στο πονεμένο νύχι καθημερινά. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 20 ημέρες.
 7. Ανακατεύουμε ίσες ποσότητες χαμομηλιού, βιολέτας και κορδονιού. Ρίχνουμε ένα λίτρο βραστό νερό και αφήνουμε για 2 ώρες. Βρέξτε τη γάζα στο έγχυμα που προκύπτει και εφαρμόστε στο νύχι.
 8. Τρίψτε 100 g φλοιού aspen, βράστε σε 0, 5 λίτρο νερό. Αφήστε τα νύχια σας να επιπλέουν σε αυτό το αφρισμό. Στη συνέχεια περιποιηθείτε τα με ένα μείγμα απορρυπαντικού και μαγειρικής σόδας (1 κουταλάκι του γλυκού το καθένα). Περιποιηθείτε καθημερινά.
 9. Ανακατεύουμε 70% αιθέρια ουσία με νερό σε αναλογία 1/1. Προσθέστε αλεύρι. Στερεώστε τη ζύμη που προκύπτει στο νύχι. Το δέρμα δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τη ζύμη. Μετά από λίγες μέρες, το προσβεβλημένο νύχι αποκολλάται και στη θέση του αναπτύσσεται ένα υγιές.

Υπάρχουν πολλές λαϊκές μέθοδοι με τις οποίες πραγματοποιείται η θεραπεία. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η θεραπεία είναι η καλύτερη θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών.

Μην πηγαίνετε ξυπόλητοι

Είναι απίθανο να προστατεύσετε τον εαυτό σας 100% από τον μύκητα των νυχιών των ποδιών. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε τα προληπτικά μέτρα, ειδικά επειδή δεν είναι τόσο περίπλοκα και συνήθως τα φάρμακα είναι ακριβά.

Μην δοκιμάζετε νέα παπούτσια ξυπόλητοι, φροντίστε να φορέσετε μια κάλτσα. Πλύνετε τα πόδια σας με σαπούνι πριν κοιμηθείτε. Χρησιμοποιήστε ειδικά παπούτσια σε ντους, σάουνες, πισίνες και στην παραλία. Εάν υποφέρετε από εφίδρωση, χρησιμοποιήστε ειδικά σκευάσματα. Αλλάξτε καθημερινά κάλτσες, κάλτσες, καλσόν.

Ο μύκητας είναι δύσκολο να νικηθεί, αλλά πολύ πιθανό.

Σαν να μην έχεις μολυνθεί καθόλου.