Οι πιο αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών

Το ερώτημα πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών με λαϊκές θεραπείες ανησυχεί πολλούς από εκείνους που αντιμετώπισαν για πρώτη φορά αυτή την ασθένεια. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Η ασθένεια προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στους ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους, οι οποίες αναγκάζονται να λάβουν ορισμένα μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης.

Πριν αποφασίσετε για οποιαδήποτε αντισυμβατική θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών, πρέπει να γνωρίζετε ότι μια τέτοια θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο στο πρώτο στάδιο της νόσου.Σε άλλες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να πάρετε φάρμακα.

Αφέψημα από μύκητες νυχιών

Παραδοσιακό φάρμακο

Σκεφτείτε πώς πραγματοποιείται η θεραπεία του μύκητα των νυχιών με λαϊκές θεραπείες και θα αναλύσουμε τα πιο αποτελεσματικά από αυτά.

ιώδιο

Η θεραπεία ενός μύκητα με λαϊκές θεραπείες πραγματοποιείται συχνά με τη βοήθεια ιωδίου. Και αυτό είναι φυσικό. Το εργαλείο διπλώνει τις πρωτεΐνες και τις καταστρέφει ανάλογα. Αλλά οι αιτιολογικοί παράγοντες των μυκητιάσεων έχουν δομή πρωτεΐνης.

Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών των ποδιών με λαϊκές θεραπείες.

Παραλλαγές στη χρήση ιωδίου:

 1. Για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών, θα πρέπει να πάρετε μια μικρή λεκάνη, να τη γεμίσετε με ζεστό νερό, να ρίξετε ιώδιο σε αυτήν και να σηκώσετε τα πόδια σας για 11 λεπτά. Στο τέλος της θεραπείας, είναι απαραίτητο να αποκοπούν τα νεκρά στοιχεία των νυχιών και να περιποιηθεί το δέρμα σε άμεση γειτνίαση με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Στο τέλος της διαδικασίας, θα πρέπει να εφαρμοστεί αντιβακτηριδιακή αλοιφή στις υπό θεραπεία περιοχές και να στερεωθεί με επίδεσμο.
 2. Για να θεραπεύσετε γρήγορα τον μύκητα των νυχιών των ποδιών, θα πρέπει να πάρετε το υγρό Castellani και να θεραπεύσετε τις πληγείσες περιοχές με αυτό. Η θεραπεία πρέπει να είναι δύο φορές την ημέρα για 14 ημέρες. Μετά τον καθορισμένο χρόνο, το φάρμακο πρέπει να αντικατασταθεί με ιώδιο (για 2 εβδομάδες) και στη συνέχεια το τελευταίο πρέπει να αντικατασταθεί με 9% ξύδι (για 2 εβδομάδες).
 3. Για τη θεραπεία ενός μύκητα στα πόδια, θα πρέπει να πάρετε ένα διάλυμα ιωδίου 5% και να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Είναι απαραίτητο να διεξάγετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα και τα μη επηρεασμένα νύχια πρέπει επίσης να λερώνονται. Στην τελευταία περίπτωση, η επεξεργασία πραγματοποιείται μία φορά κάθε δύο ημέρες.
 4. Ένας άλλος τρόπος για να θεραπεύσετε γρήγορα μια μυκητιασική λοίμωξη είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ιωδίου, οξικού οξέος, χλωρονιτροφαινόλης και χυμού σκόρδου. Αυτά τα συστατικά θα πρέπει να αναμειγνύονται στην ίδια αναλογία και το μείγμα που προκύπτει θα πρέπει να εφαρμόζεται στις πλάκες των νυχιών στον ατμό. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη το βράδυ πριν τον ύπνο.
Το ιώδιο βοηθά να απαλλαγούμε από τους μύκητες των νυχιών

Περιστασιακά, οι λαϊκές θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών περιλαμβάνουν τη συνδυασμένη χρήση ενός διαλύματος αλατιού και ιωδίου. Για το μαγείρεμα πρέπει να πάρετε ένα λίτρο ζεστό νερό, αραιώστε 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Θαλασσινό αλάτι, αγορασμένο από το φαρμακείο, και μια κουταλιά της σούπας επιτραπέζιο αλάτι, που αγοράστηκε από το κατάστημα, και ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Θα πρέπει να βάζετε τα πόδια σας στο λουτρό που προετοιμάζεται με αυτόν τον τρόπο. Μετά από μισή ώρα πρέπει να πάρετε ψαλίδι και να κόψετε τα νεκρά στοιχεία των νυχιών. Στη συνέχεια, τα άκρα πρέπει να πλυθούν με σαπούνι πλυντηρίου και οι πληγείσες περιοχές να υποβληθούν σε θεραπεία με ιώδιο. Επίσης, το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται στα νύχια τρεις φορές.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται καθημερινά για 30 ημέρες.

Πριν χρησιμοποιήσετε το φάρμακο, πρέπει να σημειωθεί ότι:

 • καταστράφηκε μακριά από όλα τα είδη μυκήτων.
 • οδηγεί στην ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων και δερματίτιδας.
 • βάφει το νύχι κίτρινο?
 • εγκαύματα?
 • προκαλεί δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για μικρές βλάβες (μέχρι το 1/3 του νυχιού).

Ξύδι

Δεν είναι μυστικό ότι ένα όξινο περιβάλλον καταστρέφει τα παθογόνα των μυκητιάσεων. Και έτσι, η θεραπεία με ξύδι έχει αποκτήσει απίστευτη δημοτικότητα μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν μαζί της. Σκεφτείτε πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών με αυτό το φάρμακο:

 1. Για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών, θα πρέπει να πάρετε 9% ξύδι, να το βάλετε στα νύχια σας και να βάλετε λίγο στα πόδια σας. Μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου είναι η επάλειψη άρρωστων νυχιών και δέρματος με διάλυμα ιωδίου και ξιδιού αναμεμειγμένα σε ίσα μέρη. Η επεξεργασία γίνεται καθημερινά πριν τον ύπνο.
 2. λοσιόν με ξύδι. Στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών χρησιμοποιούνται ως εξής. Μουλιάστε μια μπατονέτα σε ξύδι, στύψτε την και τοποθετήστε την στην επιφάνεια του νυχιού για να μην ξεφεύγει από τις άκρες του νυχιού. Μετά από αυτό, το ταμπόν πρέπει να στερεωθεί με γύψο και να τραβήξετε μια κάλτσα πάνω από το πόδι. Η επεξεργασία πραγματοποιείται μία φορά την ημέρα για 7 ημέρες. Μετά τον καθορισμένο χρόνο, γίνεται ένα διάλειμμα 2-3 ημερών και το μάθημα επαναλαμβάνεται.

Μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, πρωτεΐνες από 3 αυγά, 2 κ. σ. μεγάλο. Βότκα.

Μια μπατονέτα βουτηγμένη στο προκύπτον προϊόν εφαρμόζεται στην πάσχουσα πλάκα νυχιών καθημερινά. Η διάρκεια της θεραπείας είναι έξι μήνες έως ένα έτος.

Μια άλλη επιλογή για μούλιασμα ταμπόν είναι ένα μείγμα από ελαιόλαδο ή άλλο λάδι και επιτραπέζιο ή μηλόξυδο σε ίσες αναλογίες. Η επεξεργασία πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι να ανανεωθούν τα νύχια.

Το ξύδι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που καταστρέφει τα παθογόνα των μυκητιάσεων

ανθρακούχο νερό

Η σόδα δεν είναι λιγότερο δημοφιλής από το ιώδιο ή το ξύδι. Σκεφτείτε πώς αντιμετωπίζεται ο μύκητας των νυχιών των ποδιών με αυτήν την ουσία.

 1. λουτρά σαπουνιού και σόδας. 3 κουταλιές της σούπας συνηθισμένη μαγειρική σόδα και τριμμένο σαπούνι πλυντηρίου προστίθενται σε 7 λίτρα ζεστού νερού και ανακατεύονται. Το διάλυμα που παρασκευάζεται έτσι χύνεται σε μια μικρή λεκάνη και βάζετε μπούτια σε αυτήν. Μετά από ένα τέταρτο της ώρας, τα νεκρά στοιχεία των νυχιών κόβονται. Στη συνέχεια, αντιμυκητιακά φάρμακα εφαρμόζονται στις περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία. Η επεξεργασία πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα.
 2. πάστα σόδας. Η λαϊκή μέθοδος αντιμετώπισης του μύκητα των νυχιών με αυτό το φάρμακο είναι η διάλυση μιας ποσότητας σόδας, αρκετής για να μετατραπεί σε χυλώδη κατάσταση. Ο πολτός που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο πρέπει να πασπαλίζεται στην πληγείσα περιοχή. Πιέστε το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού πάνω από τη μαγειρική σόδα. Μετά από πέντε λεπτά, η πάστα πρέπει να αφαιρεθεί και τα άκρα να πλυθούν με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.

τσαγιού μύκητας

Όπως γνωρίζετε, χρησιμοποιώντας κομπούχα βουτηγμένη σε γλυκό τσάι για μια εβδομάδα, μπορείτε να φτιάξετε ένα φαρμακευτικό ρόφημα που έχει εξαιρετική γεύση και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θεραπεία του μύκητα των νυχιών με λαϊκές θεραπείες περιλαμβάνει τη χρήση τους για τρίψιμο και κομπρέσες. Κατά το τρίψιμο, ο μύκητας καθαρίζεται, αλέθεται και τρίβεται στον προσβεβλημένο ιστό αρκετές φορές την ημέρα.

Οι κομπρέσες γίνονται ως εξής. Ένα στρώμα αφαιρείται από το μανιτάρι και μουλιάζεται σε καθαρό νερό για 12 ώρες. Πριν πάτε για ύπνο, μέρος του εμποτισμένου μύκητα εφαρμόζεται στην πλάκα των νυχιών, μετά την οποία το δάχτυλο τυλίγεται σε σελοφάν. Μετά την ολοκλήρωση της καθορισμένης ενέργειας, πολλές κάλτσες τραβιέται πάνω από το πόδι. Η διαδικασία πραγματοποιείται καθημερινά.

Το πρωί, η κομπρέσα αφαιρείται, το πόδι καθαρίζεται με ζεστό νερό και αφαιρείται ο νεκρός ιστός. Η τραυματισμένη επιφάνεια επεξεργάζεται με συμπυκνωμένο διάλυμα υπερμαγγανικού μαγγανίου ή λαμπερό πράσινο.

Η επεξεργασία επαναλαμβάνεται για 10 ημέρες.

Kombucha για μια θεραπευτική κομπρέσα για μύκητες των νυχιών

πίσσα και σαπούνι από αυτό

Η πίσσα σημύδας είναι μια ουσία που λαμβάνεται από την απόσταξη φλοιού σημύδας και έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία τόσο ως αντισηπτικό όσο και ως αντιφλεγμονώδες. Σκεφτείτε πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών των ποδιών με πίσσα. Και το πιο σημαντικό, σημειώνουμε ότι η θεραπεία της μυκητίασης της πλάκας των νυχιών με την ενδεικνυόμενη ουσία συνεπάγεται τη χρήση της τόσο σε καθαρή μορφή όσο και ως μέρος μιας αλοιφής.

Όταν χρησιμοποιείτε καθαρή πίσσα, η τελευταία εφαρμόζεται σε προ-ατμισμένα και επεξεργασμένα πόδια (τα νύχια πρέπει να κοπούν και να αφαιρεθεί το νεκρό δέρμα). Μισή ώρα μετά τη διαδικασία, θα πρέπει να τηρείτε ανάπαυση - δεν είναι επιθυμητό να φορέσετε οτιδήποτε στα πόδια σας και να κινηθείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (η πίσσα πρέπει να διεισδύσει στους ιστούς, εάν υπάρχει διαθέσιμος αέρας). Αφού μουλιάσετε την αλοιφή, φορέστε βαμβακερές ή λινές κάλτσες και μην τις βγάλετε για αρκετές ημέρες. Μετά τον καθορισμένο χρόνο, τα πόδια πλένονται με σαπούνι σε κρύο νερό και η θεραπεία επαναλαμβάνεται.

Για να φτιάξετε μια αλοιφή που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη μυκητίαση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια λιπαρή βάση, για παράδειγμα, Β. μια κρέμα για παιδιά, πάρτε και ανακατέψτε με πίσσα. Στο αρχικό στάδιο της θεραπείας, η μέση συγκέντρωση πίσσας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5%, αλλά στο τέλος της θεραπείας θα πρέπει να φτάσει το 20%.

Μια παραλλαγή του περιγραφόμενου φαρμάκου είναι μια αλοιφή πίσσας-θείου, που αποτελείται από ένα μείγμα σκόνης θείου, πίσσας και κρέμας για παιδιά σε αναλογία 2: 3: 10. Αυτά τα συστατικά θερμαίνονται και αναμιγνύονται καλά και το τελικό προϊόν εφαρμόζεται σε το άρρωστο νύχι εφαρμόστηκε και κρύφτηκε κάτω από το έμπλαστρο.

Επιπλέον, μπορείτε να λάβετε θεραπεία με ομιλητή που αποτελείται από 50 ml πίσσας, 50 ml γλυκερίνης, 70 ml αλκοόλης. Αυτά τα συστατικά αναμιγνύονται σε σκούρα ποτήρια και το τελικό προϊόν εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή αρκετές φορές την ημέρα.

Εάν δεν θέλετε να παρασκευάσετε αλοιφή ή ομιλητή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πίσσας με περίπου 10% πίσσα.

Στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής:

 1. μίγμα πίσσας και σόδας. Για να προετοιμάσετε το προϊόν, 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σαπούνι θα πρέπει να αραιωθεί σε νερό, να προσθέσετε 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα και να ανακατέψετε καλά. Το μείγμα που προκύπτει από αυτές τις ενέργειες θα πρέπει να τρίβεται στο άρρωστο νύχι. Η θεραπεία γίνεται μία φορά την ημέρα με σκληρή οδοντόβουρτσα.
 2. σαπούνι με αλάτιΓια τη θεραπεία του μύκητα των πλακών των νυχιών, τα πόδια πρέπει να σαπουνίζονται σωστά και στη συνέχεια να πασπαλίζονται με αλάτι και να τυλίγονται με επίδεσμο. Το πρωί, αφαιρέστε τον επίδεσμο και πλύνετε τα πόδια σας με ζεστό νερό.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών

Παρά το γεγονός ότι οι λαϊκές θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών μπορούν να δώσουν ορισμένα αποτελέσματα υπό ορισμένες συνθήκες, δεν πρέπει να βασίζεστε πλήρως σε αυτά - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της πορείας της νόσου. Πιο αποτελεσματική είναι η θεραπεία με ένα παραδοσιακό φάρμακο που συνταγογραφείται από γιατρό, το οποίο εξαρτάται από τον τύπο του παθογόνου και τη σοβαρότητα της νόσου. Και, φυσικά, δεν πρέπει να περπατάτε τα πόδια σας - η θεραπεία σε αυτή την περίπτωση θα είναι μακρά.