Μύκητας των νυχιών: Πώς να θεραπεύσετε;

Πόδια χωρίς μύκητα νυχιών

Ο μύκητας των νυχιών είναι μια από τις πιο συχνές μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η παθολογία έχει ένα δεύτερο όνομα - ονυχομυκητίαση. Τα παθογόνα του χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες: ζυμομύκητες, μούχλα και δερματοτομύκητες. Τις περισσότερες φορές, η ζημιά στην πλάκα νυχιών στα πόδια προκαλείται από την τρίτη ομάδα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διείσδυση ξένων μικροοργανισμών κάτω από το νύχι. Οι μυκητιασικές λοιμώξεις ταξινομούνται ανάλογα με την αιτία και την εμφάνιση. Για να μην χαλάσει τη ζωή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να το ξεκινήσετε εγκαίρως και σωστά. Η θεραπεία περιλαμβάνει ειδικά αντιμυκητιασικά φάρμακα (αλοιφές, κρέμες, δισκία, ιατρικά διαλύματα, βερνίκια). Είναι σημαντικό να μάθετε ποια μέσα είναι αποτελεσματικά στην περίπτωσή σας, έτσι ώστε η θεραπεία να μην είναι άχρηστη.

Οι λόγοι

Πριν ξεκινήσετε την καταπολέμηση του μύκητα, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την αιτία που προκάλεσε την ανάπτυξή του. Εξετάστε τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τη διείσδυση μικροοργανισμών βαθιά μέσα στο νύχι:

 • μηχανική ζημιά στην πλάκα.
 • Επαφή με είδη προσωπικής υγιεινής από μολυσμένο άτομο.
 • αυξημένη εφίδρωση
 • φορώντας άβολα παπούτσια?
 • συνεχής επαφή με χημικά και απολιπαντικά που καταστρέφουν τη δομή του νυχιού.
 • Αγνοώντας τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.
 • Επαγγέλματα που σχετίζονται με υψηλά επίπεδα ρύπανσης και υγρασίας.
 • απότομη επιδείνωση της ασυλίας.

Δευτερεύοντες λόγοι κατά των οποίων μπορεί να αναπτυχθεί μύκητας των νυχιών είναι:

 • Γήρανση του δέρματος
 • παραβίαση της λειτουργίας του γαστρεντερικού σωλήνα.
 • αλλεργική αντίδραση;
 • Αποτυχία των επινεφριδίων?
 • ορμονικές διαταραχές (μακροχρόνια χρήση από του στόματος αντισυλληπτικών, εγκυμοσύνη)
 • Κακές συνήθειες;
 • τακτική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Τα άτομα με HIV, διαβήτη, παχυσαρκία και άλλες ασθένειες που επηρεάζουν αρνητικά την άμυνα του σώματος διατρέχουν κίνδυνο. Επιπλέον, εκείνοι που επισκέπτονται τα σαλόνια ομορφιάς που δεν απολυμαίνουν τα εργαλεία είναι επιρρεπείς σε μια τέτοια ενόχληση. Οι σάουνες, τα λουτρά, οι πισίνες και άλλα μέρη μαζικής συγκέντρωσης ανθρώπων είναι ευνοϊκοί βιότοποι για μυκητιασικές λοιμώξεις.

Λάβετε υπόψη ότι η θεραπεία με φάρμακα δεν θα είναι αρκετή εάν δεν αντιμετωπίσετε πρώτα την υποκείμενη αιτία που προκάλεσε την ανάπτυξη του μύκητα. Επομένως, συμβουλευτείτε πρώτα έναν μυκολόγο. Ο γιατρός θα σας καθοδηγήσει στις απαραίτητες εξετάσεις και εξετάσεις.

Συμπτώματα

Οι εκδηλώσεις κάθε είδους μανιταριού είναι διαφορετικές. Αρχικά, ας δούμε τα κύρια συμπτώματα:

 • στο αρχικό στάδιο, η δομή της πλάκας νυχιών καταστρέφεται και το χρώμα της αλλάζει
 • ένα πονόλαιμο αφήνει το δέρμα και σύντομα πέφτει.
 • υπάρχει ξηρότητα, κνησμός, δυσάρεστη μυρωδιά στα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών.
 • ορισμένες περιοχές του δέρματος ξεφλουδίζουν.
 • Η δυσβολία αναπτύσσεται (ο ασθενής αισθάνεται αδύναμος, υπνηλία, χάνει την όρεξή του).

Η σωστή επιλογή του φαρμάκου εξαρτάται από το σχήμα του μύκητα. Εξετάστε τη συμπτωματολογία κάθε τύπου παθολογίας.

Επώνυμο Παθογόνο Εκδηλώσεις
Dermatophyte (πιο συνηθισμένο) Epidermophyton, Trichophyton, Microsporum Κίτρινες και γκρι ρίγες σχηματίζονται στο νύχι. Σύντομα τέτοιοι σχηματισμοί εντοπίζονται στα νύχια των γειτονικών δακτύλων. Το δεύτερο στάδιο χαρακτηρίζεται από το διαχωρισμό των νυχιών από το δέρμα. Η παραμελημένη μορφή είναι επικίνδυνη καθώς ο μύκητας εξαπλώνεται στο πόδι.
Ζύμη (οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες από τους άνδρες, καθώς η κύρια αιτία αυτού του τύπου είναι η τακτική χρήση απορρυπαντικών) υποψήφιος Στο πρώτο στάδιο, η επιδερμίδα επηρεάζεται (γίνεται φλεγμονή, όταν πιέζεται, απελευθερώνεται πύον). Επιπλέον, η πλάκα των νυχιών γίνεται πυκνή και αποχρωματισμένη, γίνεται ανώμαλη, εξαφανίζεται σε κομμάτια. Τα δάχτυλα είναι πρησμένα και το μολυσμένο άτομο παραπονιέται για πόνο.
Καλούπι (ευκολότερο να αντιμετωπιστεί) Μούχλα Στο πρώτο στάδιο, αφόρητη φαγούρα εμφανίζεται μέσα και γύρω από τα νύχια. Στη συνέχεια εμφανίζονται διαφορετικά χρωματιστά σημεία. Σε μια παραμελημένη μορφή, η πλάκα αλλάζει εντελώς το χρώμα, εμφανίζεται η ξηρότητα του δέρματος των ποδιών, ραγίζει και πονάει.

Επιπλέον, ο μύκητας ταξινομείται σύμφωνα με τον βαθμό ανάπτυξης, ο οποίος καθορίζει επίσης την επιλογή της ατομικής θεραπείας:

 1. Η αρχική μορφή (normotrophic) χαρακτηρίζεται από αλλαγή χρώματος της πλάκας και σχηματισμό κηλίδων.
 2. Το δεύτερο στάδιο (υπερτροφικό) φέρνει δυσφορία. Εκδηλώνεται με τη μορφή παραμόρφωσης του νυχιού (εύθραυστο, tuberosity).
 3. Η τρίτη μορφή (ατροφική) υποδηλώνει πλήρη ατροφία της πλάκας (αποσπασμένη από το κρεβάτι). Αυτό το στάδιο παραμελείται, είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, καθώς η ερασιτεχνική παράσταση μπορεί να φέρει όχι μόνο άχρηστα, αλλά και αρνητικά αποτελέσματα.

θεραπευτική αγωγή

Υποφέρετε από ένα φοβερό πρόβλημα όπως ο μύκητας των νυχιών; Έχετε κουραστεί από φαγούρα και δυσάρεστη μυρωδιά από τα πόδια σας; Έχετε επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα και μια δυσάρεστη ασθένεια επηρεάζει γρήγορα τα νύχια σας; Αυτό είναι διορθώσιμο! Η επιλογή αποτελεσματικών φαρμάκων βασίζεται στην ανάλυση μεγάλου όγκου πληροφοριών και ερευνών ατόμων που έχουν ήδη περάσει μια δυσάρεστη περίοδο στην καταπολέμηση του μύκητα.

Δισκία

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι ύψιστης σημασίας να προσδιοριστεί ο τύπος του παθογόνου και το στάδιο ανάπτυξης της παθολογίας. Ένα επιπλέον μέτρο είναι να αποκλειστεί η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης από το σώμα στα χάπια.

Η θεραπεία δεν πρέπει να γίνεται μόνο τοπικά, η έκθεση από το εσωτερικό είναι απαραίτητη, καθώς το αποτέλεσμα της ατελούς θεραπείας είναι μηδέν. Για να μειώσετε την αρνητική επίδραση του φαρμάκου, πρέπει να πίνετε περισσότερα υγρά. Δεδομένου ότι τέτοια φάρμακα είναι τοξικά, η πρώτη προϋπόθεση είναι η άπαχη διατροφή (εξαιρούνται τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση με ζύμες, λιπαρές τροφές). Συνιστάται να κάνετε εξέταση αίματος κάθε τρεις μήνες για να διατηρείτε τον οργανισμό σας υπό έλεγχο.

Τοπικές προετοιμασίες

Τέτοια χρήματα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με δισκία. Πριν από τη χρήση, πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδικασία για τον καθαρισμό των προσβεβλημένων περιοχών. Ως εκ τούτου:

 • Πλύνετε τα πόδια σας με αντιβακτηριακό προϊόν.
 • Κάντε μπάνιο (αραιώστε δύο ταμπλέτες αντιμικροβιακού παράγοντα σε πέντε λίτρα βραστό νερό). Η διάρκεια της διαδικασίας είναι δεκαπέντε λεπτά.
 • Αφαιρέστε τα ξεφλουδισμένα σωματίδια των νυχιών και στεγνώστε τα πόδια σας.

Αφού εκτελέσετε μια τέτοια διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο (αρκετές φορές την ημέρα).

Απομακρύνουν γρήγορα τον κνησμό, την ταλαιπωρία και την δυσάρεστη μυρωδιά. Ήδη μετά την πρώτη εφαρμογή θα νιώσετε μια σαφή ανακούφιση. Τα αιθέρια έλαια λειτουργούν ως συμπληρωματική θεραπεία. Η πρόληψη περιλαμβάνει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών, συνιστάται η χρήση προϊόντων προσωπικής φροντίδας, η χρήση παντόφλων σε σάουνες και πισίνες, η χρήση άνετων παπουτσιών και η διατήρηση των ποδιών σας στεγνή.

Για να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών, συμβουλευτείτε πρώτα έναν μυκολόγο (κατά προτίμηση εντός των δύο πρώτων εβδομάδων). Η χρήση φαρμάκων είναι μια υποχρεωτική μέθοδος απαλλαγής από αυτήν την ασθένεια. Να θυμάστε ότι η έγκαιρη θεραπεία είναι το κλειδί για μια ταχεία ανάρρωση χωρίς επιπλοκές.